Cercador

S'han trobat 27 resultats per maternitat d'elna.

  • "La llum d'Elna", una història molt actual
    Veure vídeo

    "La llum d'Elna", una història molt actual

    El 1942, Elisabeth Eidenbenz va fundar la maternitat d'Elna i va salvar 595 nadons d'una mort segura. Avui, 75 anys després, tornem a viure la mateixa situació i qualsevol dia et pot passar a tu. Però també hi ha moltes persones anònimes que, com l'Elisabeth, són una llum d'esperança enmig de la crisi dels refugiats.

  • Noémie Schmidt és Elisabeth Eidenbez
    Veure vídeo

    Noémie Schmidt és Elisabeth Eidenbez

    Elisabeth Eidenbez va ser l'encarregada de la Maternitat d'Elna. Ella va ajudar moltes dones a donar a llum.

  • EXTRES - La llum d'Elna
    Veure vídeo

    EXTRES - La llum d'Elna

    El llargmetratge narra la proesa d'Elisabeth Eidenbenz, fundadora de la Maternitat d'Elna, que juntament amb les seves col·laboradores va tornar la dignitat a les dones embarassades dels camps d'internament d'Argelers i Rivesaltes de la França de Vichy. La maternitat va acollir centenars de dones, va salvar així 597 nadons d'una mort segura, i va crear un espai de pau, una llum d'esperança, enmig de tant d'horror. Quan comença la Segona Guerra Mundial, Elisabeth decideix desobeir la neutralitat suïssa i obre les portes de la maternitat també a mares jueves.

  • Roden a Calonge de "La llum d'Elna", una pel·lícula sobre la Maternitat d'Elna dirigida per Sílvia Quer
    Veure vídeo
  • "Lletraferides", "Història de la humanitat i la llibertat" i "Història digital de Catalunya"
    Veure vídeo
    Els matins

    "Lletraferides", "Història de la humanitat i la llibertat" i "Història digital de Catalunya"

    La història de les biblioteques de Catalunya arrenca ara fa cent anys, impulsades per la Mancomunitat de Catalunya. I, amb les biblioteques, va aparèixer un cos de bibliotecàries que, per exemple durant la Guerra Civil, van mostrar un comportament heroic. Portaven llibres al front per donar consol, entreteniment i formació als soldats. Ho explica Assumpta Montellà, autora de "La maternitat d'Elna", en el seu últim llibre, "Lletraferides". En parlem amb l'autora i amb la bibliotecària Ariana Ruiz. També ens fem ressò de la "Història de la humanitat i la llibertat", que s'ha començat a publicar aquest cap de setmana mirant cap a Sant Jordi, i de la "Història digital de Catalunya". Per això ens acompanyen Jordi Creus i Josep Planelles.

  • Joanjo Bosk,
    Veure vídeo

    Joanjo Bosk,

    Joanjo Bosk ha musicat a "Cançó per Elna" la commovedora història de la Maternitat d'Elna que va funcionar del 1939 al 1944 al poblet d'Elna, a la Catalunya Nord. Bosk rememora la història de l'infermera suïssa que va ajudar a néixer uns 600 nens i nenes fills de refugiades de guerra.

  • 08/04/2013
    Veure vídeo
    Ànima

    08/04/2013

    MARCOS ORDÓÑEZ I JOSEP MARIA FONALLERAS, A "ÀNIMA"

    El programa "Ànima", el magazín cultural del 33 que presenta i dirigeix Toni Puntí, re
    p a plató, dilluns 8 d'abril, l'escriptor Josep Maria Fonalleras, autor de la novel.la "Climent", i també l'escriptor i crític teatral Marcos Ordóñez, autor del llibre de memòries "Un jardín abandonado por los pájaros".

    En l'àmbit teatral ens hem trobat amb l'actor Jordi Bosch, que ha viscut una temporada de feina intensíssima que ara remata amb l'estrena d'"Els feréstecs" al Teatre Lliure.

    I en el capítol musical, repassem els 10 anys de trajectòria del músic i productor Raül Fernández, "Refree". També ens acompanya a plató el cantant empordanès Joanjo Bosk, que defensa un disc titulat "Cançó per Elna", basat en la història commovedora de la Maternitat d'Elna.

    També ens ocupem del Saló del Còmic de Barcelona i de la generació d'artistes menors de 30 anys que han crescut sota el paraigua del concurs que impulsa la històrica Sala Parés, del carrer Petritxol de Barcelona.

    I aquesta setmana veurem el retrat de l'ànima de l'escultor Carles Piera Claramunt.

  • S'inaugura la Maternitat d'Elna com a espai per a la memòria històrica
    Veure vídeo

    S'inaugura la Maternitat d'Elna com a espai per a la memòria històrica

    S'inaugura la Maternitat d'Elna com a espai per a la memòria històrica

  • Homenatge a la maternitat d'Elna
    Veure vídeo

    Homenatge a la maternitat d'Elna

    La maternitat d'Elna, a la Catalunya del Nord, ha homenatjat la seva fundadora, Elisabeth Eidenbenz, pocs dies després de la seva mort, als 97 anys. Ella va ajudar a parir centenars de dones republicanes refugiades de la Guerra Civil espanyola. Des d'ara, la maternitat forma part de la Xarxa d'Espais per a la Recuperació de la Memòria Històrica que promou la Generalitat.

  • Elisabeth Eidenbenz, una vida de solidaritat
    Veure vídeo
    Signes dels temps

    Elisabeth Eidenbenz, una vida de solidaritat

    Elisabeth Eidenbenz era una jove suïssa que als anys 40 va salvar les vides de 600 nens, fills de refugiats republicans reclosos al camp d'Argelers. Una dona que, basant-se en els valors cristians, ha tingut una vida intensa de solidaritat i amor als altres. Entrevista a Assumpta Montellà historiadora i autora del llibre "Elisabeth Eidenbenz. Més enllà de la Maternitat d'Elna".

  • 20/02/2011
    Veure vídeo
    Signes dels temps

    20/02/2011

    Elisabeth Eidenbenz era una jove suïssa que als anys 40 va salvar les vides de 600 nens, fills de refugiats republicans reclosos al camp d'Argelers. Una dona que, basant-se en els valors cristians, ha tingut una vida intensa de solidaritat i amor als altres. "Signes dels temps" entrevista Assumpta Montellà, historiadora i autora del llibre "Elisabeth Eidenbenz. Més enllà de la Maternitat d'Elna".

  • El llegat de la maternitat d'Elna
    Veure vídeo

    El llegat de la maternitat d'Elna

    Ens acostem la figura de la jove mestra suïssa Elisabeth Eidenbenz i la seva tasca com a impulsora i directora d'una maternitat a la Catalunya Nord al final de la Guerra Civil espanyola. Amb la col·laboració de les mares i d'algunes infermeres voluntàries (poques), Elisabeth va fer possible el naixement de 597 bebès en bones condicions. Però va fer molt més que atendre parts...

Anar al contingut